lutina

Vistasan Infinity®

Lutina

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de invloed van blauw licht op het oog. Steeds meer blijkt hieruit dat het licht In het blauwe spectrum de aanmaak van melatonine verstoort. Melatonine is de natuurlijke berscherming van het oog voor schadelijke (licht)straling omdat het luteïne aanmaakt.

Vrijwel alle led-apparaten, waaronder telefoons, tablets, laptops en televisie stralen heel veel fel blauw licht uit .Maar ook LED-lampen zijn een niet onaanzienlijke bron van schadelijk licht. De luteïne in ons oog houden we normaal gesproken op pijl door goede voeding en een afwisselende levensstijl maar de toename aan straling met alle nieuwe apparaten en lampen kunnen we zonder hulp van buitenaf niet voldoende meer opvangen.


Eerst was er, om deze straling tegen te gaan, BlueCoat. Een laagje op het glas dat het schadelijke glas ongeveer de helft vermindert.

Om de luteïne in de macula van het oog nog beter te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, is het Lutina-glas ontwikkeld. Lutina blokt UV-stralen zoals andere brillenglazen, maar absorbeert bovendien de lichtgolven van 400-420nm.

Doordat Lutina deze lichtgolven tot 420nm absorbeert wordt oxidatieve stress en ook de schade aan de macula verminderd.


Hierdoor wordt de brildrager beter beschermd tegen leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD). AMD is een van de  belangrijkste oorzaken van slechtziendheid bij mensen boven vijftig jaar. Men kan dus niet vroeg genoeg beginnen met

het dragen van Lutinaglazen, zoals in Aziatische landen al heel gewoon is.